ProArgi-9 Plus®
„Sensacja naukowa w medycynie” Science Magazine
Badania nad wpływem tlenku azotu na organizm ludzki przy użyciu L-Argininy i jego znaczenia dla układu naczyniowego przyczyniły się do zdobycia NAGRODY NOBLA w dziedzinie medycyny w 1998r. przez trzech naukowców.
Formuła ProArgi-9 Plus jest objęta
patentem numer 6.608.109.
patentem numer 6.608.109.
Dr. Joseph Prendergast i inni czołowi specjaliści opracowali na podstawie badań noblistów ProArgi-9 Plus®. Istnieje ponad 100.000 artykułów i badań klinicznych na temat tlenku azotu i L-argininy potwierdzających pozytywny ich wpływ na układ sercowo-naczyniowy. (www.pubmed.gov)
Tlenek azotu (NO) w organizmie
Tlenek azotu pełni rolę neuroprzekaźnika – to związek chemiczny przenoszący sygnały pomiędzy neuronami
(komórkami nerwowymi)
(komórkami nerwowymi)
W organizmie ludzkim od ok. 20 r.ż. zmniejsza się produkcja tlenku azotu z powodu m.in. niedoboru aminokwasu - argininy. Może to prowadzić do zwężenia naczyń krwionośnych, zwapnienia tętnic, a przez to do nadciśnienia, zawału, wylewu, udaru. Statystycznie ponad 70% wszystkich zgonów w Polsce powodują schorzenia układu krążenia i nowotwory. Wg BHF –Brytyjskiej Fundacji Serca są one główną przyczyną zgonów na świecie.
Wpływ ProArgi-9 Plus na układ krwionośny
Różnica w jakości i cyrkulacji czerwonych krwinek
Po suplementacji ProArgi-9 Plus
Po suplementacji ProArgi-9 Plus
Czerwone krwinki mają tendencję do „zlepiania się” w klastry. To utrudnia ich cyrkulację a w rezultacie przenoszenie tlenu i substancji odżywczych.
Przed kuracją Po 30 dniach stosowania
Próba na 50-letnim mężczyźnie. Dieta pozostała ta sama, jedyna różnica to stosowanie ProArgi-9 przez 1 miesiąc. W tym okresie poziom trójglicerydów spadł z 1420 do 300 i odstawiono morfinę na ból kolan.
Skład ProArgi-9 Plus
Sukces ProArgi 9+ tłumaczy także obecność dodatkowych składników wspomagających:
- Resveratrol – silny przeciwutleniacz obecny w czerwonym winie, wspiera biologiczne działanie tlenku azotu na komórki przez ograniczenie toksycznych rodników tlenowych, niszczących cząsteczki tlenku azotu - - Witamina D3 – niezbędna dla absorbcji wapnia, ważny regulator metabolizmu glukozy i tłuszczu, funkcji naczyń krwionośnych i wzrostu komórek. Wzmacnia system odpornościowy.
- Resveratrol – silny przeciwutleniacz obecny w czerwonym winie, wspiera biologiczne działanie tlenku azotu na komórki przez ograniczenie toksycznych rodników tlenowych, niszczących cząsteczki tlenku azotu - - Witamina D3 – niezbędna dla absorbcji wapnia, ważny regulator metabolizmu glukozy i tłuszczu, funkcji naczyń krwionośnych i wzrostu komórek. Wzmacnia system odpornościowy.
- Cytrulina - metabolizowany aminokwas dostarczający dodatkowy tlenek azotu. Ponadto cytrulina pomaga zoptymalizować krążenie i wyrównać poziom energii.
- Wyciąg z owocu granatu – posiada ważne przeciwutleniacze np. kwas galusowy. Hamuje utlenianie cholesterolu LDL, poprawia jakość ścian tętnic, enzymu odpowiedzialnego
za przemianę L-argininy w tlenek azotu.
- Ryboza – naturalnie występujący cukier, posiada zdolności poprawiające wymianę energetyczną w komórkach serca.
- Ksylitol – to cukier z brzozy o niskim indeksie glikemicznym.
- Kwas foliowy, witaminy B3 i B12 – współdziałając naturalnie zmniejszają poziom cysteiny. Kwas foliowy jest potrzebny do produkcji czerwonych krwinek. (bardzo istotne dla osób z anemią).
- Witamina C - pochodzenia naturalnego, poprawia odporność organizmu, silny antyoksydant, zapobiega m.in. krwawieniu dziąseł.
za przemianę L-argininy w tlenek azotu.
- Ryboza – naturalnie występujący cukier, posiada zdolności poprawiające wymianę energetyczną w komórkach serca.
- Ksylitol – to cukier z brzozy o niskim indeksie glikemicznym.
- Kwas foliowy, witaminy B3 i B12 – współdziałając naturalnie zmniejszają poziom cysteiny. Kwas foliowy jest potrzebny do produkcji czerwonych krwinek. (bardzo istotne dla osób z anemią).
- Witamina C - pochodzenia naturalnego, poprawia odporność organizmu, silny antyoksydant, zapobiega m.in. krwawieniu dziąseł.
L-Arginina pochodzi z bardzo wartościowych składników pochodzenia roślinnego. Z pomocą L-Cytruliny substancje te aktywne są w organizmie całą dobę!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz